Over Manon Smits-Acket

Een shiatsu-behandeling draagt eraan bij dat het beter met je gaat. Ongeacht de vraag of klacht die je hebt, en dat varieert van vastzittende schouders en rugpijn tot sombere gevoelens of (chronische) vermoeidheid. Als shiatsutherapeute help ik je hier sinds 2008 graag bij.

De gedachte achter shiatsu spreekt me bijzonder aan: je kijkt naar de mens als één geheel, holistisch. Dat betekent dat ik op zoek ga naar de achterliggende oorzaak van een klacht. Ik kom dan vaak op een ander punt in je lichaam uit dan waar je klacht zich uit; dat is het startpunt.

Meer (oosterse) geneeswijzen gaan uit van het holistische, zoals acupunctuur. Daar heb ik zelf als tiener veel aan gehad. Toch ben ik via een omweg op het shiatsu-pad gekomen. Na minder geslaagde opleidingen in totaal andere richtingen kwam ik bij een loopbaancoach terecht. Uit de gesprekken kwam helder naar voren dat ik mensen wil helpen via aanraking, gevoel en contact maken. Na een open dag bij Qing Bai was de keuze snel gemaakt om daar de opleiding tot Shiatsu-therapeut te gaan volgen.

Ook nu houd ik mijn vakgebied graag bij en breid deze uit via diverse bijscholingen, zoals ‘Shiatsu voor kinderen’ en ‘Shiatsu bij depressie en chronische vermoeidheid’. Op de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu heb ik enkele jaren zelf ook les gegeven aan studenten in het 2e jaar van hun opleiding. Het accent ligt in dit jaar op de werking van de meridianen en de samenhang met de 5 elementen. En dat past precies bij de filosofie van mijn praktijk.

Daarnaast ben ik opgeleid Do-In docent en geef ik workshops en wekelijkse lessen bij Yoga Studio Nieuwegein. Do In is nog niet zo bekend in Nederland. Het is een oosterse bewegingsvorm met eenvoudige strekkingen en effectieve zelfmassagetechnieken die bijdragen aan je gezondheid.

Kom zelf een keer ervaren wat een shiatsu-behandeling of Do-In les voor jou kan doen.

 

© Manon Smits-Acket | 2007-2024 Login