Hoe ziet een behandeling eruit?

Een Shiatsu-behandeling duurt ongeveer een uur. De behandeling vindt plaats op een zachte mat (futon) op de grond. De massage geef ik door de kleding heen.

Bij de start van het behandelen van je klacht vindt tijdens de eerste sessie een zorgvuldige intake plaats, waarin ik informatie verzamel over onder meer je algehele gezondheid en de aard van de klacht. Daarnaast maak ik gebruik van de hara- (buik), pols- en tongdiagnose. Wil je weten hoe ik met je gegevens omga, kijk dan hier voor de privacy statement.

De intensiteit van de behandeling stem ik helemaal af op jouw situatie in dat moment en kan per keer verschillen. Het aantal behandelingen varieert meestal tussen de 4 en 10. Als je klachtenvrij bent, dan kun je ervoor kiezen om een paar keer per jaar langs te komen om je gezondheid op peil te houden met een preventieve of onderhoudsbehandeling.

Per 1 januari 2024 bedraagt de vergoeding voor een shiatsu-behandeling
€ 70,00. Deze wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
Op de site Zorgwijzer.nl vind je de vergoedingen per verzekeraar, maar informeer altijd bij je eigen zorgverzekeraar waar je recht op hebt.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG Zhong en het S.C.A.G.

    


Adviezen

  • Een shiatsu-behandeling geef ik door de kleding heen. Draag daarom dunne makkelijk zittende kleding tijdens de behandeling.
  • Eet op de dag zelf niet te veel en te zwaar en drink geen alcohol.
  • Na de behandeling raad ik je aan om het even rustiger aan te doen. Dus plan geen drukke afspraak of sportactiviteiten direct na de sessie.
  • Drink voldoende water na de behandeling om de losgekomen afvalstoffen af te kunnen voeren.
© Manon Smits-Acket | 2007-2024 Login